Om mig

Jeg hedder Anja og er 26 år.
Jeg er kærester med Rasmus, og sammen har vi Liam på 1 år.

Det har altid været den største drøm for mig, at blive mor og skabe mine egen lille familie.
I juli 2016 havde Rasmus og jeg kendt hinanden i 1 år, og besluttede os for at vi ville være forældre. En måned efter, stod jeg med en positiv graviditetstest i hånden.
Mit største ønske var gået i opfyldelse, og jeg skulle have et barn sammen med manden i mit liv.

Der gik et par uger, og så kom kvalmen.
Den blev trofast hos mig i alle 9 måneder, indtil Liam blev født. De første 4 måneder var helt klart det de værste. Jeg var sengeliggende og var på hospitalet 1-2 gange om ugen, for at få væske. Jeg kunne intet holde i mig, og tabte 17 kilo.
De efterfølgende 5 måneder var mere udholdelige, men stadig rigtig hårde. Jeg havde kvalme og kastede op 24/7.
Glansbilledet begyndte at smuldre for mig. Jeg havde ikke den fantastiske graviditet som jeg havde forestillet mig. Jeg måtte stoppe al form for træning og jeg blev sygemeldt fra mit arbejde.
Jeg havde altid troet at jeg var pigen der skulle lægge et billede op på Instagram, af min flotte gravide mave, imens jeg stod nede i fitnesscenteret.
Jeg endte med at gennemgå en graviditet, som jeg slet ikke have forestillet mig.
Som tiden gik, begyndte det også at påvirke Rasmus og jeg. Vores parforhold var virkelig udfordret af min elendighed, og de interesser vi ikke længere kunne dyrke sammen.
Vi har altid været glade for at træne og være aktive, og under graviditeten var jeg knap nok i stand til at tage i biografen. Vi tilbragte det meste af tiden derhjemme, hvor jeg lå på sofaen og Rasmus spillede computer.

Da Liam blev født ville det hele blive godt igen.
Men jeg blev overrasket over hvor hårdt det var at være nybagt mor. Først drillede amningen, så jeg endte med at måtte opgive. Det var uden tvivl det første nederlag som mor. Jeg havde et højt ønske om, at amme min lille søn, men det blev desværre ikke sådan. Jeg følte ikke jeg var god nok. Hvorfor kunne de dumme bryster ikke bare levere noget mælk?!

Som månederne gik, fandt jeg ud af, at det slet ikke var så rosenrødt at blive mor.
Jeg var træt af at se hvordan andre reklamerede med deres perfekte børn, perfekte hjem og perfekte parforhold. Jeg manglede at se det modsatte, og mærke at jeg ikke var alene. Mærke at alt ikke behøvede at være perfekt.

Derfor ændrede jeg min Instagramprofil til mor-udenfilter.dk og oprettede en blog.
Jeg ville hvert fald gerne dele mit, knap så perfekte, men også dejlige liv.