Parforhold Ærlig talt

Række hånden ud og bede om hjælp

Det skal ikke være nogen hemmelighed at Rasmus og jeg har haft vores udfordringer siden jeg blev gravid.
Som jeg har skrevet om før, har det taget hårdt på vores forhold, at jeg var så syg under min graviditet.

Alle vores fælles interesser blev revet fra os, fra den ene dag til den anden. Vi har nydt at dyrke motion sammen. Fitness, mountainbiking og løb fyldte en hel del i vores liv og der blev vendt op og ned på vores hverdag da jeg blev gravid.

Under graviditeten gav det jo god mening at det var svært at finde intimiteten. De første 4 måneder lå jeg konstant i sengen og tiden gik med at sove og se lidt fjernsyn. Jeg var glad for at være gravid, men jeg var ked af at have det så dårligt og ikke kunne andet end at ligge i sengen. Rasmus trøstede mig når jeg græd og var ked af det, og han kørte mig også frem og tilbage til hospitalet når jeg skulle ind og have væske. Der blev ikke rigtig kysset og krammet, og sex var der selvfølgelig absolut intet af! Alle kender følelsen af at have kvalme og kaste op. Man har bare lyst til at grave sig godt ned i madrassen, gemme sig under dynen og sove til det er overstået. Det var stort set dét jeg gjorde i 9 måneder.

Da jeg fødte var vi ovenud lykkelige. Vi havde begge set frem til den dag han var ude, for så vidste vi at alt det her kvalme og ubehag ville stoppe. Og det stoppede ganske rigtigt også. Lige så snart han var ude, forsvandt kvalmen og opkast. Nu var vores fokus på lille Liam.

Jeg var både lykkelig over at sidde med min lille søn i armene, men også være ovre det tortur jeg havde været igennem i 9 måneder. Jeg havde set frem til den her dag meget længe! Vi havde flere gange snakket om hvor dejligt det blev, når vi fik vores liv tilbage igen og vi bare skulle nyde vores tilværelse som en lille familie.

Nu er der gået 1 år.
Vi har i den grad nydt vores tilværelse som en lille familie.

Men vi har stadig udfordringer, og vi har svært ved at være kærester. Det vil sige… Jeg har rigtig svært ved at være kærester. Efter en lang dag med en masse praktiske ting og hvor jeg har givet alt min opmærksomhed og kærlighed til Liam, orker jeg simpelthen ikke, at jeg også skal være kærester med Rasmus. Når jeg endelig kan sætte mig ned i sofaen og slappe af, vil jeg bare gerne sidde for mig selv og slappe af.
Så gider jeg altså ikke at holde i hånd, kysse og putte.. Og sex… Hvad er det for noget? Jeg vil bare gerne sove!

Sagen er… Vi er pokkers gode forældre, men helt vildt dårlige kærester. Rasmus skal dog have ros for at prøve. Det er bare ærgerligt at jeg afviser ham gang på gang.

Vi har derfor besluttet at vi har brug for noget hjælp, hvis vi skal fortsætte med at være en familie, og ikke mindst være et godt forbillede for Liam. Vi er derfor begyndt i parterapi.

Vi vil rigtig gerne det her, men vi kan ikke finde ud af at løse det selv. Det har vi brug for hjælp til.

Fortsættes….

2 Comments
Previous Post
juli 12, 2018
Next Post
juli 12, 2018

2 Comments

 • Charlotte / Coffee and mascara

  Jeg synes det er så fedt du sætter fokus på det. Jeg bragte det engang op for mine veninder og sidenhen min terminsgruppe. Bare for at høre om det var mig den var gal med, eller om de havde det på samme måde. Det viste sig, at størstedelen havde det på samme måde og de der havde større børn sagde til mig, at det ville komme igen. Jeg var bare fyldt op og havde brug for at være mig, når vores børn ikke havde brug for min opmærksomhed. Vores børn er nu 4,5 og 2,5 og det er klart blevet bedre. Jeg har stadig perioder, hvor jeg virkelig ikke kan overskue at være en kæreste og jeg er heller ikke en særlig god kæreste det skal jeg ærligt indrømme. Men der er mange flere perioder nu end der var for bare 2 år siden, hvor det hele føles lidt som før børn. Så jeg har klart håbet om, at vi finder tilbage til de kærester vi var engang, når børnene ikke kræver os så meget 🙂

  • morudenfilter

   Jeg har heldigvis også hørt fra rigtig mange at det bliver bedre med tiden. Jo flere gange jeg hører det, jo mere optimistisk bliver jeg.
   Håber for jer at det bliver endnu bedre 🙂

Leave a Reply

Related Posts