Produkttest

Anmeldelse af Irobot roomba i7+

[Reklame]

Jeg deltager som testpilot gennem Smartson/iRobot og har købt produktet til nedsat pris

Se videoanmeldelse her.

Overvejelser før køb

Det er en stor beslutning at skulle bruge så mange penge på en robotstøvsuger.
For det første overvejede vi om vi overhovedet ville formå at rydde gulvene hver dag, så støvsugeren kunne køre uden diverse forhindringer. Det nytter ikke noget at der ligger småting hist og pist. Det kan sætte sig fast i støvsugeren og giver ikke et tilfredsstillende resultat når der ikke kan støvsuges overalt.
Hvis du nu sidder og tænker på ungernes værelser der konstant flyder med legetøj, så frygt ej. Støvsugeren kan indstilles til at køre i udvalgte rum, og dermed undgå at køre i fælden på børnenes værelser.
Udover at overveje om vi nu virkelig også gad at rydde op ;), så målte vi rundt i huset om vi havde ting den kunne sidde fast under.
Jeg ved ikke om den her Roomba i7+ overhovedet vil kunne sætte sig fast, eller om den forudser “forhindringen” inden. Men med en anden robotstøvsuger vi har haft (ikke Irobot) oplevede vi at den konstant sad fast under soklen på vores køkken. Den var lige præcis i en højde hvor robotstøvsugeren fik mast sig ind under og ikke kunne komme ud igen. Så vi gennemgik huset og målte, men tjekkede også om der kunne være bestemte udfordringer. Nu har vi ikke dørtrin, men det er også noget man skal være opmærksom på.
Trappetrin eller lign. er der ikke behov for at tænke på. Roomba i7+ har nemlig “Cliff Detect-sensorer” der forhindrer, at robotten falder ned ad trapper eller vælter. 

Brugervenligheden

Roomba i7+ kan styres via en app. Uanset hvor du er, kan du kontrollere, hvor, hvornår og hvordan din robot gør rent.
Det er et meget brugervenligt system.

Rengøringen

Vi er tilfredse hver gang Roomba i7+ har kørt. Jeg har aldrig oplevet at der har ligget nullermænd som den ikke har taget med sig. Både hjørner og gulvtæpper bliver gjort grundigt rent.
Nu kører vores Roomba i7+ imens vi er på arbejde, og det er simpelthen så dejligt at komme hjem til et rent hjem.
Før vi fik Roomba i7+, støvsugede vi med vores “normale” støvsuger hver 2. dag. Nu støvsuger vi én gang om ugen, og det gør vi egentlig bare for at komme ind alle de steder hvor Roomba i7+ ikke kan komme til

Clean base – ekstern støvbeholder

Roomba i7+ tømmes af sig selv når den er kørt i basen.
I basen er der en støvsugerpose som skal udskiftes når den er fuld (ligesom en almindelig støvsuger).
Jeg har haft en enkelt episode hvor jeg oplevede at den blev ved med at tømme, men det viste sig at der sad et stort stykke pap i klemme som den ikke selv kunne suge ud. Jeg ved ikke hvordan den overhovedet har fået det suget op i første omgang, men det er den eneste udfordringer jeg har oplevet med basen og den eksterne støvbeholder.
Jeg synes det er virkelig smart, at man ikke skal tænke på at tømme støvbeholderen hver gang støvsugeren har kørt.
Jeg kunne forestille mig, at den meget hurtigt bliver fyldt op hvis man har husdyr, og det skal man altså ikke tænke på med den her base.

Imprint – smart mapping

Roomba i7+ lærer dit hjem at kende og kan kende forskel på dit køkken og din stue. Personligt synes jeg det er den smarteste funktion.
Vi bruger den når Roomba i7+ ikke skal støvsuge i et bestemt rum, eller når vi har behov for kun at få støvsuget i f.eks. stuen.
Det fungerer fuldstændig uden problemer.

Samlet vurdering

Vi er virkelig glade for vores Roomba i7+ og har ikke på noget som helst tidspunkt fortrudt vores køb.
Vi synes det er genialt at den kan gøre rent i udvalgte rum og den selv kan tømme støvbeholderen. Roomba i7+ kræver minimal vedligeholdelse og for vores vedkommende har den erstattet almindelig støvsugning i en hel uge.

Roomba i7+ er blevet et fuldstændig uundværlig familiemedlem herhjemme!

No Comments
Previous Post
maj 13, 2019
Next Post
maj 13, 2019

No Comments

Leave a Reply